kuva kuva kuva kuva kuva kuvaHalpa-Hallista nestekaasut kotitalouksille

Halpa-Hallista ostat jatkuvasti edulliseen hintaan myös nestekaasut, olitpa sitten grillaaja, veneilijä tai karavaanari. Sinun on lisäksi hyvä tietää joitain perusasioita nestekaasusta ja sen käyttämisestä.

Suomessa pullotettu nestekaasu on propaania, joka on jalostettu luonnon raakaöljystä. Myös butaani on nestekaasua.

Kaasupullon hartiassa on kaksi lakisääteistä leimaa. Toinen leimoista ilmoittaa taarapainon eli pullon painon tyhjänä. Toinen leima kertoo määräaikaistarkastuksen ajankohdan.

Jos haluat tietää kaasupullossa olevan kaasun määrän, laita pullo vaa'alle ja vähennä vaa'an osoittamasta määrästä taarapaino, jolloin loppu on kaasua.

Kun vaihdat vanhan paineensäätimen uuteen varmista, että uuden paineensäätimen tekniset arvot ovat vastaavat kuin vanhassa. Grilleihin ja muihin kotitalouslaitteisiin tarkoitettu painesäädin on matalapainesäädin (käyttöpaine 30 mbar). Kotitalouslaiteissa ei saa käyttää säädettäviä korkeapainesäätimiä.

 

Käytä ja säilytä oikein


Grillauksen aikana kaasupullon paikka on grillin sivulla tai takana. Ruokaa laitettaessa pulloa ei saa pitää alatasolla tai grillin ja grillaajan välissä. Jos grillissä on pullolle tehtaalla rakennettu erillinen säilytyskotelo, säilytä pullo siellä.

Veneissä ja matkailuajoneuvoissa säilytettävän kaasun määrä ei saa ylittää 25 kiloa (ei sisällä pullon kuoren painoa). Nestekaasupullot pitää sijoittaa matkustajatiloista erillään olevaan tilaan, mistä on tuuletus ulos. Avoliekkisiä lämmittimiä matkustajatiloissa ei saa käyttää.

Keittiössä pullo voidaan sijoittaa alakaappiin sekä mökillä että kaupunkiasunnossa.

Kaasupullo säilytetään aina pystyasennossa. Auton matkatavaratilaan kaasupullon saa sijoittaa kuljetuksen ajaksi poikkeuksellisesti myös vaaka-asentoon.

Lisätietoja asiasta saat osoitteesta: www.neste.fi


© KOKKOLAN HALPA-HALLI OY
(hakusana: Kokkolan Halpa-Halli Oy)